Bewicks Wren

Distribution:

North America, from southern British Columbia, Nebraska, southern Ontario, and southwestern Pennsylvania south to Mexico, Arkansas and the northern Gulf States.

Description:

Measures about 14cm / 4.5 inches in length, including the long, white-tipped tail.  Plumage grey-brown above and whitish below.  Long white eyebrows.

 

Species image
Bewicks Wren

Bewicks Wren

Bill Shape
curved
Eats
apple-slices
peanut-butter
Regions
alabama
arizona
arkansas
baja california
british columbia
california
colorado
delaware
district of columbia
florida
georgia
idaho
illinois
indiana
iowa
kansas
kentucky
louisiana
maryland
massachusetts
mexico
michigan
minnesota
mississippi
missouri
montana
nebraska
nevada
new brunswick
new hampshire
new jersey
new mexico
new york
north carolina
north dakota
nova scotia
ohio
oklahoma
ontario
oregon
pennsylvania
quebec
rhodeisland
south carolina
south dakota
tennessee
texas
utah
vermont
virginia
washington
west virginia
wisconsin
wyoming
Tail Shape
fan-shaped-tail
Wing Shape
rounded-wings
Sounds
trilling
Habitat
chaparral
mesquitebosque
oakpinewoodland
riparianorriverforest
savanna
shrubs
Deserts
Forests
Grasslands
Color
brown
gray
white
Body Shape
perching
Size
small
Order
perching birds or songbirds - passeriformes
wrens - troglodytidae
Conservation Status
Least Concern
Bird Species